24 Ağustos 2011 Çarşamba

Augsburg

Dahi besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın babası Leopold Mozart’ın ve ünlü oyun yazarı ve şair Bertolt Brecht’in doğum yeri.
AUGSBURG, Roma İmparatoru Augustus tarafından 2000 yıl önce kuruldu. Şehrin adı M.Ö. 15. yüzyıl Roma imparatoru Augustus'un askeri üs olarak kullandığı yerleşim merkezi alan Augusta Vindelicorum'dan gelir.
Bir zamanların bu bağımsız imparatorluk kenti, ekonomik açıdan zirveye ulaştığı 15. ve 16. yüzyıllardaki zenginliğini, ticaretin ve bankacılığın canlanmasına katkıda bulunan ünlü ailelere borçlu. Özellikle de bankacı Fuggerler’e…
İtalya’nın kuzeyini Avrupa’nın merkezine bağlayan tarihi Roma Yolu’nun uzantısı olan Maximilianstrasse Augsburg’un en ihtişamlı bulvarı. Sağlı sollu sıralanan Rönesans dönemi mimari akımlarıyla şekillenen yapıları ve gösterişli çeşmeleriyle zerafet içinde uzanan bulvar, kentin güçlü geçmişini yansıtıyor. Sarayların ve asilzadelere ait evlerin Rönesans ve Barok cepheleri, hep o dönemin görkemini yansıtıyor.
Augsburg’un en ünlü turistik noktalarından biri, 17. yüzyıla ait Rathaus, yani belediye sarayındaki "Goldener Saal" (Altın Salon). "Dünyanın tarihi paranın tarihidir" vecizesinin yanısıra isminin önüne gelen "zengin" ünvanıyla da anılan Jakob Fuger tarafından inşa edilen, dünyanın halen içinde yaşanmakta olan en eski sosyal konutları, 16. yüzyıla ait Fuggerei ve Zanaatkarlar Mahallesi, kent turunuzun en ilginç noktaları olacaktır.
Almanya’nın en eski kentlerinden biri olan Augsburg oldukça büyük bir şehir.
Tipik ve oldukça güzel bir restaurant bulup yemek yiyoruz. İsmi Goldene Gans. Oldukça normal bir hesap ödüyoruz iki kişi yemek ve bira 30 euro.
Sokaktaki insanlar üç grup yani üç farklı dil konuşan insanlara rastlıyoruz. Almanca, Türkçe ve İtalyanca.
Azize Anna Manastırı,
Dom Azize Mary Katedrali,
Aziz Ulrich ve Aziz Afra Kilisesi (Katolik Klise),
Maximilian Müzesi Simyacıların birçok altın ve gümüşten yaptıkları ürünlerin sergisi.
Brecht Evi
Mozart Evi
Şehrin artık sembolu olan Augsburg'un oğulları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder