27 Ağustos 2011 Cumartesi

Bad Mergentheim

Almanya’daki 350 termal merkez içinde en önemlilerinden biri olan BAD MERGENTHEİM, aynı zamanda Romantik Yol’un tek ve Almanya'nın en önemli kaplıca merkezi.
1800 yıllık kent, güzergahın en çarpıcı ortaçağ kasabalarından biri olmasa da temiz hava almak, 3 km boyunca yeşillikler ve çiçekler arasında yürüyüş yapmak, kaplıcaya girmek ve şarap tadımı için keyifli bir yer.
Kurgarten adı verilen ve estetik bahçelerden oluşan geniş parkıyla da dikkat çekiyor. Dış dünyadan yalıtılmış yemyeşil parklar da Fransız, İngiliz ve Japon  bahçeleri de var. Üstelik bu parklarda çiçek koparmak ve çimlere basmakta yasak değil.
Ünlü besteci Beethoven bu kasaba da 6 ay yaşamış. Dört gün için kasabaya gelen besteci burada bir kıza aşık olunca bu süre uzamış. Kaldığı ev hala ayakta.
Ancak bizim için buranın en ilginç konukları, 1684’te Viyana Kuşatması sırasında esir alınıp kasabaya getirilen  Türk askerleri. Savaş bittiğinde gitmelerine izin verilmesine rağmen birçoğu Almanlarla evlenerek burada kalmış. O günlerde yaşadıkları mahallenin bir sokağı şimdilerde Turkish Gasse adını taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder